Den første hytte blev bygget og åbnet i 1901 af den carniolske afdeling af den tysk-østrigske bjergbestigerforening. Efter Første Verdenskrig blev den overtaget af
Den slovenske bjergbestigerforening reparerede og udvidede den og åbnede den 30. juli 1922.

Erjavčeva's hut on Vršič pass

Hytten ligger blandt lærketræer på en lille bakke under Vršič-bjergpasset. Centralvarme og en keramisk muret ovn i spisestuen sikrer en behagelig indkvartering. Der er elektricitet, komfortable toiletter og brusere i badeværelset hele året, så bjergbestigere og grupper kan få et behageligt ophold. Hytten er også et godt udgangspunkt for vinterens sneforhold. En unik attraktion, klippevæggen “Ajdovska deklica” (Jættepigen eller Hedepigen) i Prisanks nordvæg, ses bedst fra det sted, hvor hytten står.

Om tilgangen til Erjavčevas hytte

i bil fra Kranjska Gora til Vršič-passet (10 km), til fods ad veje og genveje (3 timer)
i bil fra Trenta-dalen (10 km), til fods ad veje og smutveje (3 timer)
I sommersæsonen kan der bruges en bus fra begge sider. Der er en busstation 2 minutter fra hytten.

Erjavčeva bjerghytte ved Vršič-passet

Vi er så heldige at have passet Erjavčeva-hytten på Vršič-passet i den uspolerede natur i Triglav Nationalpark siden 1901. I dag er huset beregnet til kontrolleret turisme, sportsaktiviteter og elskere af natur og naturlig skønhed.

Besøgende i hytten kan nyde den ubeskrivelige skønhed af en unik beliggenhed, nem komfort i et af 11 forskellige værelser eller oplevelsen af at bo i fælles soveværelser. Vi sætter især pris på at gå i bad med vand fra vores samling af rindende vand i umiddelbar nærhed, vi håndterer det omhyggeligt og økonomisk, og vi kan stadig godt lide at drikke det.

Vores guider har forberedt flere dages udflugter til de mest entusiastiske rejsende. De vil gerne forkæle sig selv, opleve en ferie i dens største pragt og komme hjem med uforglemmelige minder. Adventure-pakker omfatter forskellige ture til steder, der kun er kendt af de lokale, og sidst, men ikke mindst, er de også numerisk begrænsede og kontrollerede.

I vores køkken flettes traditionelle og lokale retter sammen, som vi tilføjer et strejf af friskhed og et moderne touch. Men vi vælger også omhyggeligt mad til vegetarer og veganere. Ud over vores hjemmelavede pesto og den unikke kage “Erjavčeva koča” tilpasser vi den nøje udvalgte menu til årstidens udvalg af ingredienser.
Vi laver nemlig mad, spiser dagligt og tilsætter et glas husets vin, som hytteteamet også selv valgte under deres tur rundt i Slovenien fra flere fremragende lokale leverandører.

Det er vores måde at leve på, som alle gæster kan lære at kende og smage. Det er et ekstraordinært privilegium for os at bo i Triglav Nationalpark i naturens favntag og at møde mennesker fra hele verden, der besøger os én gang og derefter altid kommer tilbage.

Du er mere end velkommen i vores virksomhed!

Erjavčeva's mountain hut at Vršič pass accommodation booking reservation

_______
Efter hvem hytten fik sit navn

Fran Erjavec
Den blev opkaldt efter naturforskeren og forfatteren Fran Erjavec (1834-1887).

Ni vse zlato kar se sveti - Fran Erjavec
Fran Erjavec
About Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

_______
Om nyere historie

Fra hytten til et populært udflugtsmål

Efter Anden Verdenskrig blev hytten overtaget af bjergbestigerne fra Jesenice, som renoverede og åbnede den 15. september 1946. I 1949 installerede vi elektricitet fra Kranjska Gora, og i 1951 en telefon. Vi rev den gamle, faldefærdige træhytte ned og erstattede den med en ny, mere moderne forpost. Den blev indviet den 1. august 1993.

Opholdsstue og restaurant i Erjavčevas hytte

Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass