Velkommen til THE PAST

af Erjavčeva bjerghytte ved Vršič-passet

I 1525 METERS HØJDE SIDEN 1901

KONTAKT OS

Ledsagende tekst

Beliggende midt i de maleriske udsigter i de slovenske julianske alper står Erjavčeva kočaen bjerghytte, der er gennemsyret af historie og omgivet af betagende naturskønhed. Erjavčeva koča blev bygget i 1901 ved det ikoniske Vršič-pas og har stået som et symbol på tilflugt og kammeratskab for generationer af bjergbestigere, vandrere og naturentusiaster.

Som privilegerede og stolte forvaltere af dette historiske vartegn dedikerer vi os til at bevare dets arv og fejre dets rige kulturarv. En af vores bestræbelser går ud på omhyggeligt at indsamle gamle fotografier og postkort af Erjavčeva koča og forsøge at væve et tæppe af dens historiske fortid sammen. Hvert billede er et vindue ind i en svunden tid og indfanger øjeblikke af triumf, kammeratskab og den evige udforskningsånd.

Vi anerkender den enorme værdi af disse artefakter, ikke blot som levn fra fortiden, men som vogtere af minder og fortællinger, der har formet Erjavčeva koča til det, den er i dag. I vores søgen efter at ære denne arv inviterer vi alle, der måtte være i besiddelse af gamle billeder, fotografier eller andet materiale relateret til Erjavčeva koča.

Uanset om de er gemt væk i glemte albums eller bevaret i familiearkiver, har disse skatte en umådelig betydning. Vi er ivrige efter at erhverve, leje, overføre til permanent ejerskab eller reproducere sådanne materialer til vores personlige arkiv og sikre, at arven fra Erjavčeva koča fortsætter med at blomstre og inspirere fremtidige generationer.

Hvert billede og fotografi, vi får betroet, vil finde sin rette plads inden for murene i Erjavčeva koča og tjene som et vidnesbyrd om det varige bånd mellem menneskeheden og den majestætiske skønhed i de Julianske Alper. Disse visuelle fortællinger har til formål at skabe en dybere forståelse for den historie, kultur og de naturlige vidundere, der definerer dette elskede bjergreservat.

Som vogtere af Erjavčeva koča forpligter vi os til at ære og bevare de historier, der er indlejret i dens mure, og sikre, at dens arv overlever til fremtidige generationer. Vær med til at fejre den tidløse skønhed og grænseløse eventyrlyst, der kendetegner Erjavčeva koča, et fristed midt i de slovenske alpers pragt.

HJÆLP OS TILBAGE I TIDEN

I ønsket om at skabe et“tilbage i tiden-arkiv” af gamle fotografier opfordrer vi alle, der måtte være i besiddelse af dem, til at sælge eller udlåne dem til os, så vi kan lave kopier. Fotografierne og billedarkivet vil blive udstillet permanent i Erjavčeva bjerghytte.

Vi beder alle, der kan hjælpe os, om at kontakte os.

Erjavčeva-hytten blev oprindeligt bygget som et ly for bjergbestigere, der udforskede de julianske alper, og den har været vidne til adskillige ændringer i løbet af sin levetid. Fra at have overlevet Første og Anden Verdenskrig til at have gennemgået forskellige renoveringer og udvidelser, står hytten i dag som et symbol på modstandsdygtighed og tradition.

I årenes løb har Erjavčeva-bjerghytten været vidne til utallige eventyr, historier og øjeblikke indfanget i fotografier. For at bevare den rige kulturarv er man i gang med at indsamle og arkivere gamle fotografier af hytten og dens omgivelser. Disse fotografier fungerer som vinduer til fortiden og giver et indblik i livet og oplevelserne for dem, der har krydset dens stier og søgt tilflugt inden for dens mure.

Gennem den kollektive indsats fra entusiaster og støtter har arkivet med gamle fotografier på Erjavec Lodge til formål at fejre arven og ånden i dette ikoniske vartegn og sikre, at dets historie fortsætter med at inspirere og betage fremtidige generationer.

TILBAGE I TIDEN

Postkort af Erjavec Lodge (ingen dato)

Postkort af Erjavec Lodge (ingen dato) med Vršič-passet og Erjavčeva koča-bjerghytten ville indfange en scene... ☘

Erjavčeva bjerghytte 1955

Erjavčeva bjerghytte 1955 postkort. Allerede dengang var den skjult bag berømte lærketræer, men mere diminutiv,... ☘

I dag Erjavec lodge under Vršič

Åbning af Vosshütte, i dag Erjavec-hytten, under Vršič den 14. juli 1901 - Hvordan tyske... ☘

BW Postkort af Erjavec Lodge (1928)

BW Postkort af Erjavec Lodge (1928) med Vršič-passet og Erjavčeva koča bjerghytte ville indfange en... ☘

Postkort fra Erjavčeva koča

Postkort fra Erjavčeva koča fra 1959. Vi talte lidt sammen, spiste frokost og delte nogle... ☘

Gamle billeder og fotografier

Gamle billeder og fotografier af Erjavčeva bjerghytte efterlyses.

Hvordan bjerghytter blev slovenske

Hvordan tyske bjerghytter blev slovenske, og hvordan deres navne blev ændret.

Erjavec Lodge på Vršič postkort (1969)

Erjavec Lodge on Vršič postkort (1969) med Vršič Pass og Erjavčeva koča bjerghytte indfanger en... ☘